Blog

Aromaterapija

Posted by on Oct 2, 2014 in Uncategorized | 0 comments

Aromaterapija

Aromaterapija je umetnost i nauka korišćenja etarskih ulja u cilju uspostavljanja ravnoteže i unapređenja zdravlja tela, uma i duha.

Etarska ulja su složene smeše  aromatičnih supstanci i dobijaju se iz različitih delova biljaka. Na primer, ulje jasmina dobija se iz cvetova, ulje ruzmarina, lavande i nane iz cvetova i lišća, ulje geranijuma i pačulija iz lišća i stabljika, ulje sandalovine iz drveta, ulje bergamota, pomorandze i mandarine iz kore ploda itd.

Pročitaj Više

Ulje Ruže

Posted by on Dec 15, 2013 in Ulja | 0 comments

Ulje Ruže

Ružino ulje je jedan od najuspešnijih prirodnih sastojaka u borbi protiv bora, za redukciju ožiljaka, stimulaciju sinteze kolagena i vlaženje kože. Ulje ruže je kombinacija sastojaka sa fantastičnim efektima na kožu. Osim esencijalnih i polinezasićenih masnih kiselina koje pored strukturne uloge imaju značajnu ulogu u održavanju hidrolipidne barijere i odlični su ovlaživači kože, ružino ulje sadrži i antioksidanse, beta karoten, likopen i vitamin C.

Pročitaj Više

Ulje jojobe

Posted by on Dec 15, 2013 in Ulja | 0 comments

Ulje jojobe

Ulje jojobe dobija se iz semena biljke jojobe (Simmondsia Chinensis), vrste žbuna koji samoniklo raste  u pustinjama Arizone, Kalifornije i Meksika.  Jojoba ulje za razliku od većine biljnih ulja sadrži visok procenat zasićenih masnih kiselina, pa je ono u stvari tečni vosak. Zbog svog sastava izuzetno je stabilno u odnosu na druga ulja, jer nije u velikoj meri podložno oksidaciji.

Pročitaj Više

Koža

Posted by on Dec 15, 2013 in Uncategorized | 0 comments

Koža

Koža je po površini najveći organ našeg tela koji nas štiti od spoljašnje sredine, sprečava gubitak vode I ima ulogu u regulaciji telesne temperature. Kao što smo rekli, koža se obnavlja svake četiri nedelje, neprekidno proizvodeći rožnati zaštitni sloj ćelija,  istovremeno odbacujući mrtve ćelije. Od toga šta i kako jedemo danas umnogome zavisi kakva će nam koža biti za mesec dana.
Pročitaj više